+32 472 33 40 66

info@deal-webdesign.be

Klein Parksken 1A - 9300 Aalst

Exchange e-mailadres: wat is nu het verschil tov een gewoon e-mailadres?

Iedereen kent het en iedereen heeft er zelfs eentje: een e-mailadres. Maar wist je dat er verschillende soorten e-mailadressen zijn? Een 'gewoon' e-mailadres kan je bestellen met pop3 en imap. Hieronder even een korte uitleg:

 

Exchange

Exchange is een professionele e-mailadres waarbij alle e-mails opgeslagen worden in de cloud. Als je op verschillende toestellen werkt, op verschillende locaties en/of via de webmail, wordt alles (e-mail, agenda, contacten) gesynchroniseerd.

Het voordeel van Exchange is dat je ook een online agenda krijgt - alweer in de cloud - en je kan ook alle contacten in de cloud bewaren. Je kan dus nooit meer een contactpersoon (samen met zijn adres eventueel) verliezen. Is je smartphone stuk? Bij de aankoop van een nieuw toestel zal je zien dat alle e-mails en contactpersonen nog steeds bewaard zijn. Ook jouw agenda met al jouw belangrijke afspraken.

Het verschil zit hem dus in de manier waarop je e-mail gebruikt. Als je soms op verschillende toestellen mailt, dan is Exchange absoluut aan te raden. Wil je nooit mails en contactpersonen verliezen en is jouw online agenda enorm belangrijk, dan is Exchange absoluut aan te raden. Is er slechts 1 computer waarop je mail leest, dan is een basic account voldoende.

 

emailadres bestellen
exchange emailadres bestellen