+32 472 33 40 66

info@deal-webdesign.be

Klein Parksken 1A - 9300 Aalst

Wordt de zoekfunctie van Apple het nieuwe googlen?

apple searchApple heeft onlangs inzage gegeven in wat er ons de komende maanden te wachten staat met de introductie van iOS 9. Opvallend hierbij zijn de veranderingen in de zoekfuncties binnen de Apple-devices. De aanpassingen in Siri en search vormen de grootste vernieuwing die het Google echt moeilijk kan gaan maken. En niet alleen de zoekgigant, maar ook het werk van de online marketeer en SEA/SEO-specialisten gaat fors veranderen als dit een succes wordt!

Gevolgen?

Op deze manier zullen mensen minder gebruik maken van Google door de search functie te gebruiken vanaf Apple-devices. Dat moet voor Google een forse aderlating zijn voor de inkomsten vanuit Adwords. Online marketing, SEO en SEA krijgt hiermee een nieuw speelveld. Dit kan een grote switch betekenen in het zoeken, maar ook het marketen van het vinden van informatie. De wereld staat op zijn kop voor ons als marketeers. Want adverteren op Google in Adwords of het bovenaan staan in Google door SEO heeft op deze manier een veel minder significant effect. In ieder geval voor Apple-devices.

Toekomst

Check je eigen organische bezoek in Google Analytics maar eens, gefilterd op de iOS-devices. Voor deze bezoeken moet je straks een andere marketingaanpak bedenken. Een aantal nieuwe taken die het werk van online marketeer gaan verbreden. Spannend, nieuw en dus zeer interessant om te volgen!