Deal webdesign steunt opnieuw "Mensen helpen Mensen vzw" uit Aalst

Kamiel SergantBegin jaren 80 begon carnavalskeizer Kamiel Sergant met hulp aan kansarmen uit de streek. In 1988 kreeg de stichter van deze liefdadigheidsorganisatie, Kamiel Sergant, de persprijs, als mens onder de mensen. Na meer dan 20 jaar heeft de ereburger van de stad Aalst zich omringd met tal van vrijwilligers en hebben deze zich verenigd in de vzw Mensen helpen Mensen.

Hulppakketten

Kleding, speelgoed en voeding zijn het begin van een daadwerkelijke hulp, vooral op de rechteroever van de stad Aalst, waar in sommige wijken veel inwoners het moeilijk hebben.

De hulp van vele bedrijven en KMO’s, het werk van tientallen vrijwilligers en iedere zaterdagmorgen de gratis uitdeling van een 500-tal voedselpakketten hebben van deze unieke vereniging in Aalst een nuttige en onontbeerlijke schakel gemaakt in onze samenleving.

Een gans jaar door, jaar in jaar uit, proberen ze 500 gezinnen en alleenstaanden te helpen en te delen, gratis en vrijwillig, recht uit het hart. En dit zonder financiële steun van de overheid. En zonder personeelskosten want iedereen werkt volledig gratis en uit vrije wil.

Contacteer Mensen helpen Mensen

Heeft u een vraag voor Mensen helpen Mensen?
Contacteer hen dan gerust via 053 77 24 24 of mia.sergant@telenet.be

 

Jaarlijks Kerstfeest

Traditiegetrouw is er het kerstfeest om mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij een hart onder de riem te steken. We richten dit kerstfeest in samen met 100 vrijwilligers, volledig gratis. Denk hierbij aan een leuke show met zang, dans en animatie, gratis aperitief met hapjes, frisdranken en belegde broodjes met koffie of chocolademelk, afgesloten met wafels en roomijs. Iedere aanwezige krijgt ook een geschenk en de kinderen ontvangen bergen speelgoed. Op deze manier hebben de mensen die het moeilijk hebben toch wat extra tijdens de kerstperiode.

kerstfeest mensen helpen mensen Aalst

Andere initiatieven van deze vzw zijn:

Ze kunnen dit alles verwezenlijken dankzij de financiële hulp van verschillende bedrijven. De mensen weten daadwerkelijk waar het geld aan wordt besteed dankzij hun open boekhouding.

Contacteer Mensen helpen Mensen

Heeft u een vraag voor Mensen helpen Mensen?
Contacteer hen dan gerust via 053 77 24 24 of mia.sergant@telenet.be

 

Inzamelingen

De spullen zoals het speelgoed wordt onder meer ingezameld door de basisschool Dames van Maria uit Aalst. De hulppakketten tijdens Kerstmis worden samengesteld door de leerlingen van SVI Gijzegem. Denk hierbij aan koffie, snoep, fruit, enz... Chiro Kester organiseert steeds een inzamelactie om kledij, huisraad en kleine meubelen uit te delen.

1 % hulp is meer dan 100 % medelijden

Een goed contact is de sterkte van deze vzw. Er wordt met de kansarmen een vertrouwensband opgebouwd door naar hen te luisteren. De minderbedeelde mensen kunnen daar steeds hun eigen verhaal kwijt. De meesten van hen komen spontaan bij de vzw terecht maar soms worden ze letterlijk van de straat geplukt.

Wist u trouwens dat Delhaize iedere dag 150 maaltijden schenkt aan deze vzw uit Aalst? Onverkochte etenswaren worden niet langer weggegooid.

 

Mensen helpen Mensen vzw Aalst

 

Contacteer Mensen helpen Mensen

Heeft u een vraag voor Mensen helpen Mensen?
Contacteer hen dan gerust via 053 77 24 24 of mia.sergant@telenet.be