+32 472 33 40 66

info@deal-webdesign.be

Klein Parksken 1A - 9300 Aalst

De negatieve gevolgen van het internet

De wondere wereld van het web

Het internet: wie kan er vandaag nog zonder? Voor velen is het web een dagelijkse vriend, vijand, partner of gids. Een schat aan informatie of illustraties. En soms zelfs een regelrechte bron van irritatie. De ontwikkeling van internet heeft ook enkele andere negatieve gevolgen met zich meegebracht. Jawel: je leest het goed. Ook online is de wereld niet perfect.

Als tijden veranderen

Onlangs zat ik bij mijn schoonpa en vroeg waarom het televisiebeeld zo groen was. Hij antwoordde dat hij het eigenlijk niet wist. Ofwel lag het aan de decoder, ofwel aan de televisie. Een bezoekje aan Belgacom of Krëfel stond dus op het programma. Exit de traditionele denkwijze.

Hokus... pokus... Google!

Uit interesse ging ik met mijn smartphone naar de website van Google en gaf ik de zoektermen 'televisie toestel groen scherm' in. De resultaten toonden onmiddellijk de oplossing: de Scart-kabel had waarschijnlijk een slecht contact of was stuk. Een HDMI-kabel bleek in dat geval een goed alternatief. Even samen geprobeerd en jawel: het probleem was opgelost.

 

negatieve gevolgen van het internet

Een medaille met twee kanten

Diezelfde avond dacht ik na over de gevolgen van het internet. Over de positieve kantjes, maar ook over de wat zwartere randjes. Ontelbare problemen kunnen worden opgelost door even te googlen. Fantastisch! Maar helaas niet zo goed voor de economie. Vroeger hadden we hiervoor allemaal een vakman moeten opbellen. En die komt natuurlijk niet gratis. Google doet dat wel. En dan is de keuze voor velen snel gemaakt.

Een duidelijk dilemma

Een lastig probleem dus. Volgens Google synoniem met ‘dilemma’. Wat denk jij? Is het internet nefast voor de vakman? Of doet de doe-het-zelver hier een gouden zaak? We kijken alvast graag uit naar jouw reactie!