Deal webdesign

kort en krachtig

Onepager website

De naam zegt het zelf: een onepager is een website die slechts uit 1 pagina bestaat. Bij een onepager is de homepage de enige pagina die voor de bezoeker toegankelijk is. Daarom is het belangrijk dat alle informatie op de website duidelijk en gestructureerd wordt weergegeven. Met behulp van een scrollfunctie kan alle informatie overzichtelijk onder elkaar worden geplaatst.

Je bent niet snel geneigd om alle teksten van een website te lezen als je weet dat je een dozijn aan pagina’s moet lezen. Een onepager bevat slechts een klein beetje informatie en daardoor zal de bezoeker de teksten eerder allemaal lezen dan op een multipage website. Alle belangrijke informatie wordt op 1 pagina weergegeven en wordt op een effectieve wijze gestructureerd. Onepagers zijn geschikt voor talloze doeleinden en heeft talloze voordelen:

Enkele voorbeelden van een onepage website

onepage website nodig
onepager website laten maken

Interesse om met mij samen te werken?

Vertel me wat je precies zoekt en wat ik voor jou kan doen

Enkele nadelen van een onepager

Heb je meerdere producten of diensten, dan zal een onepage website niet volstaan. Er ontbreekt immers ruimte om over het bedrijf te vertellen waardoor de bezoeker niet voldoende geïnformeerd kan worden. Bezoekers zullen ook niet zo snel geneigd zijn om je website opnieuw te bezoeken, omdat er weinig nieuwe content op verschijnt.
Een onepage-website kan je ook niet optimaliseren voor SEO. Als SEO heel belangrijk voor je is, dan is een one pager niet geschikt. Je hebt namelijk maar één pagina die je kan optimaliseren om hoog te ranken op Google.
Een onepager is daarentegen wel héél nuttig als je maar 1 product of dienst aanbiedt. Onepage websites zijn perfect voor starters die nog niet veel te vertellen hebben. Informeer, overtuig en eindig met een krachtig contactformulier om meerdere aanvragen te genereren.

Benieuwd geworden?

Wil je een onepager website laten maken? Of ben je toch niet zeker of dit de juiste keuze is? Met mijn jarenlange ervaring in webdeisgn kan ik je zeker helpen. Neem contact op of maak online een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.