Een website voor jouw tweede verblijf laten maken

Je hebt besloten om de verhuur van jouw vakantiehuis - aan zee of in het buitenland - in eigen handen te nemen en geen agentschap in te schakelen. De eerste stap die je dan kan nemen is met je eigendom aanwezig zijn op diverse online verhuurplatformen voor vakantiewoningen. De volgende stap is dan effectief je vakantiehuisje gaan promoten door een website voor je tweede verblijf te laten maken.

Het krachtigste en belangrijkste hulpmiddel om reclame te maken voor je vakantiehuis is een website die alle troeven van je vakantieverblijf toont. Hierbij is het vooral belangrijk dat een potentiële huurder hier alle informatie kan vinden die hij of zij nodig heeft. Hierbij kun je denken aan duidelijke foto's van het verblijf en een goede beschrijving van de vakantiewoning en de omgeving.

Dit is erg belangrijk, omdat vakantiegangers hun keuze vaak op deze twee factoren baseren. Vakantiegangers vinden het prettig om van te voren een beeld te hebben van het vakantiehuis waar ze vakantie gaan vieren. Op deze manier komen ze niet voor verrassingen te staan.

Vergeet ook niet om een actuele beschikbaarheidskalender en een volledige tarievenoverzicht op de website te plaatsen. Voor de verhuurmodule, waar mensen effectief online kunnen boeken, werken wij samen met een extern platform. Het heeft namelijk weinig zin om het wiel opnieuw uit te vinden. Er is een gratis versie met upgrade mogelijkheden tot €7 per maand. Zeer makkelijk in gebruik trouwens, wat niet onbelangrijk is.

Er zijn nog meer zaken die je zeker mee moet nemen bij het maken van een website. Zo is het verstandig om jouw contactgegevens te vermelden. Maak ook een contactformulier aan, zodat potentiële huurders zonder moeite met jou in contact kunnen komen. Het is verstandig om jezelf even voor te stellen. Veel vakantiegangers vinden het fijn om te weten bij wie ze gaan huren.

Het is ook aan te raden om reviews van vorige huurders op de website te zetten. Er zijn namelijk genoeg mensen die eerst op zoek gaan naar ervaringen van andere vakantiegangers. Vaak kan dit hun keuze zelfs beïnvloeden.

Een voorbeeld van een website voor een vakantiehuisje

Villa à l'aise in Frankrijk