Deal webdesign

Investeringsaftrek voor jouw nieuwe website

Als ondernemer wil je slim investeren in de groei van jouw bedrijf. Een nieuwe website laten maken is een slimme zet om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Maar wist je dat je ook kan profiteren van investeringsaftrek?
Picture of Geschreven door Dimitri

Geschreven door Dimitri

Als ondernemer wil je slim investeren in de groei van jouw bedrijf. Een nieuwe website laten maken is een slimme zet om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Maar wist je dat je ook kan profiteren van investeringsaftrek als je een nieuwe website laat ontwikkelen? In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en hoe jij hier je voordeel mee kunt doen.

Wat is investeringsaftrek?

Investeringsaftrek is een fiscale regeling die ondernemers stimuleert om te investeren in bedrijfsmiddelen. Als je investeert in een nieuwe website bijvoorbeeld, kun je een deel van het investeringsbedrag aftrekken van je belastbare winst. Hierdoor betaal je minder belasting en hou je meer geld over om te herinvesteren in jouw bedrijf. Dit geldt zowel voor de start als voor de uitbreiding van jouw activiteiten.

Voor wie?

  • Eenmanszaken of kleine vennootschappen die winsten ontvangen uit een industriële, commerciële of landbouwactiviteit
  • Vrije beroepen
  • Vzw’s zijn uitgesloten

 

Limieten om in aanmerking te komen voor de investeringsaftrek

Wat? Maximaal toegestaan
Gemiddeld aantal werknemers 50
Jaarlijkse omzet (ex btw) €9 miljoen
Balanstotaal €4,5 miljoen

Als meer dan één van deze criteria wordt overschreden of niet meer wordt overschreden, heeft dit alleen gevolgen als dit zich in twee opeenvolgende boekjaren voordoet. De gevolgen beginnen dan vanaf het daaropvolgende boekjaar. De meeste KMO’s hebben dus recht op de investeringsaftrek.

Niet zeker? Bespreek het met je boekhouder of lees hier de volledige gids van Vlaio.

 

Hoeveel investeringsaftrek krijg je?

Voor digitale investeringen gefactureerd in 2023 geldt een aftrek van 20,5%, en voor 2024 is dat 15,5%.

Slim investeren loont

Investeringsaftrek is een mooie kans om fiscaal voordelig te investeren in de groei van jouw onderneming. Met de investeringsaftrek kun je bovendien een deel van de kosten terugverdienen via een lagere belastingaanslag.

De basisaftrek kun je eenvoudig toepassen via formulier 276U voor natuurlijke personen of vak 275U in Biztax bij de vennootschapsbelastingaangifte. Meer weten? Raadpleeg de infofiche van VLAIO voor extra details.

Overtuig jezelf

Ben je overtuigd van de voordelen van investeringsaftrek voor een nieuwe website? Grijp dan nu je kans! Hoe eerder je investeert, hoe sneller je kunt profiteren van meer online zichtbaarheid, omzet en fiscaal voordeel. Een slimme investering in je bedrijf loont altijd.

Wacht dus niet langer en zet de eerste stap naar een succesvolle online toekomst. Laat een professionele website ontwikkelen en profiteer dit jaar nog van de investeringsaftrek.

Heb je extra hulp nodig?

Aarzel niet om mij te contacteren.

Professionele website laten maken?

Ontvang 15 tips waar je zeker moet op letten!