Deal webdesign

12 redenen waarom een website onmisbaar is

Een professionele website speelt een cruciale rol in de strategie van elk bedrijf. Het is niet alleen een platform voor informatie, maar dient ook als het hart van online marketing.
Picture of Geschreven door Dimitri

Geschreven door Dimitri

In een wereld die steeds digitaler wordt, speelt een website een cruciale rol in de strategie van elk bedrijf. Het is niet alleen een platform voor informatie, maar dient ook als het hart van digitale marketing en communicatie. Laten we de veelzijdige functies van een professionele website verkennen.

 

1. Vacatureplatform

Een website fungeert als een dynamisch platform voor het tonen van openstaande vacatures, waardoor bedrijven nieuw talent kunnen aantrekken. Deze pagina kan gebruikt worden om te adverteren op social media kanalen zoals Facebook of LinkedIn. Toon de gevraagde competenties samen met het aanbod dat jullie te bieden hebben. Kandidaten kunnen via een formulier eenvoudig hun contactgegevens, motivatiebrief en CV indienen.

 

2. Nieuws en updates

Actuele informatie, updates en relevante weetjes kan je eenvoudig toevoegen op jouw website. Dit versterkt niet alleen de band met jouw bestaande klanten, maar positioneert je tevens als een expert in jouw vakgebied. Het toont aan potentiële klanten dat je up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen en trends, wat vertrouwen wekt en jouw autoriteit binnen de sector bevestigt.

 

3. Openingsuren

Duidelijke vermelding van openingsuren op jouw website voorkomt verwarring en informeert bezoekers wanneer ze contact kunnen opnemen of langskomen.

 

4. Contactinformatie

Een website biedt een gemakkelijk toegankelijke plaats voor al jouw contactgegevens, wat cruciaal is voor klantondersteuning en zakelijke communicatie. Denk hierbij aan jouw e-mailadres, ondernemingsnummer, vaste lijn of mobiele telefoon, een directe link voor WhatsApp-berichten, jouw Facebookpagina, en zelfs een routebeschrijving via Google Maps naar jouw kantoor.

 

5. Toon jouw diensten / producten

Een gedetailleerde weergave van jouw diensten of producten helpt bezoekers om een goed inzicht te krijgen in wat je aanbiedt, waardoor de kans op een aanvraag toeneemt. Aarzel dus niet om alles diensten te tonen, zowel jouw hoofd- als nevenactiviteiten.

 

6. Marketing en reclame

Een professionele en duidelijke website is de plaats waar al je reclames naartoe wijzen. Mensen kunnen op een rustig moment (wanneer zij dat willen) rondkijken op jouw website en zien wat je allemaal te bieden hebt, waardoor je reclames beter werken. Potentiële klanten raadplegen eerst de website voordat ze langskomen of contact opnemen.

 

7. Aankondiging van evenementen

Toekomstige evenementen kunnen duidelijk worden aangekondigd, waardoor de betrokkenheid en deelname worden verhoogd. Gebruik hiervoor een kalender met eventueel duidelijke filters zoals maand of type event. Indien er toegang gevraagd wordt, is het een goed idee om de ticketverkoop online te integreren.

 

8. Voor en na foto’s

Voor bedrijven zoals renovatiebedrijven of cosmetische klinieken, bieden voor-en-na-foto’s een krachtig bewijs van de effectiviteit van hun aanbod. Een mooi voorbeeld vind je hier.

 

9. E-commerce

Een online webshop opent de deur naar e-commerce, waardoor klanten gemakkelijk en veilig jouw producten kunnen aanschaffen, en dit 24/7. Voor de online betalingen ga je best een contract aan met Mollie of MultisafePay zodat iedere transactie veilig verloopt. Zorg zeker voor professionele foto’s zodat de bezoeker overtuigt is van jouw product!

 

10. Directe communicatie

Met functies zoals live chat of WhatsApp-integratie kunnen bezoekers snel en eenvoudig vragen stellen, wat de klantenservice en tevredenheid verbetert.

 

11. Meertalige ondersteuning

Door jouw website in meerdere talen aan te bieden vergroot je jouw bereik en maak je de content toegankelijk voor een internationaal publiek. Doe dit enkel wanneer jouw doelpubliek zich buiten Vlaanderen bevindt.

 

12. Efficiëntie door FAQ-sectie

Een veelgestelde vragen (FAQ) sectie is een essentiële toevoeging aan elke website, met name voor bedrijven die regelmatig dezelfde vragen van klanten ontvangen. Door een pagina te wijden aan de meest voorkomende vragen, geef je bezoekers onmiddellijk antwoorden op hun vragen. Dit verhoogt niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van jouw website, maar bespaart ook kostbare tijd op de support afdeling. In plaats van telkens opnieuw lange e-mails te typen, kun je klanten eenvoudig naar de desbetreffende FAQ-sectie verwijzen.

 

Een goed ontworpen, informatieve en gebruiksvriendelijke website is niet langer een luxe, maar een noodzakelijkheid voor elk bedrijf dat succesvol wil zijn in het digitale tijdperk.

Heb je extra hulp nodig?

Aarzel niet om mij te contacteren.

Professionele website laten maken?

Ontvang 15 tips waar je zeker moet op letten!